Game Crashes, generic reconnecting problems *NOT SOLVED*

Discussion in 'Support!' started by mered4, August 19, 2015.

  1. mered4

    mered4 Post Master General

    Messages:
    4,081
    Likes Received:
    3,149
    I have absolutely no idea. @cola_colin any ideas?
  2. xanoxis

    xanoxis Active Member

    Messages:
    459
    Likes Received:
    238
    Well, its not unplayable because its RTS, but still, annoying. At least no crashes.
  3. mered4

    mered4 Post Master General

    Messages:
    4,081
    Likes Received:
    3,149
    Got specs? :D
  4. mered4

    mered4 Post Master General

    Messages:
    4,081
    Likes Received:
    3,149
    what's your OS? I assume your drivers are good to go :)
  5. elvisior

    elvisior Member

    Messages:
    85
    Likes Received:
    21
    I'm going nuts with this problem as well... :(
    Windows 10 + 16 gig of ram + i7 3770
    Nvidia gtx 970 with 4 gb ram...
    Driver version 355.60
    Things I've tried (with no success):
    1, turning off windows defender
    2, disabling all mods
    3, deleting AppData Uber directory (which brought the game back with much lower quality graphics settings than I normally play with)
    4, changing the compatibility settings for the games down to windows 8 and windows 7
    5, moving the game to my ssd drive
    6, playing full screen instead of windowed (I normally play in a window)
    7, killing the xbox app which was chewing a heap of cpu for no apparent reason
    Last edited: August 21, 2015
  6. mered4

    mered4 Post Master General

    Messages:
    4,081
    Likes Received:
    3,149
    *vram

    There is a known Win10 memory leak - that could be the problem. Next time the crash happens, have task manager open and watch the memory usage. If you have the leak it should skyrocket to the max threshold (probably 6GB or so on an 8GB machine) fairly quickly.
  7. elvisior

    elvisior Member

    Messages:
    85
    Likes Received:
    21
    Yeah I've had task manager open heaps.. definitely the memory leak... so you're saying it's a driver problem?
  8. xanoxis

    xanoxis Active Member

    Messages:
    459
    Likes Received:
    238
    Those crashes are not a memory leak. For example it happens when I load a game that is in the middle of fight, couple planets, and nothing is wrong until I move mouse. Moving mouse leaks memory instantly? I doubt.

    Edit. They are not for me at least.
  9. mered4

    mered4 Post Master General

    Messages:
    4,081
    Likes Received:
    3,149
    Nope! I'm saying it's something that's on Uber's side (I think). I'd have to look at the buried memory leak thread....it's gotta be around here somewhere.....:mad:

    It'll be fixed ~soon. Don't quote me on that though. Hopefully some random Uber dev pops in here and throws around some relevant information that answers any remaining questions. I do remember them saying a hotfix was on the way....no ETA though. :eek:

    Look on the bright side: You know what it is! That's a million times better than where I was yesterday morning D:
    I might have seen a user solution floating around somewhere....just can't remember where....citation needed so badly. D:
    That's the exact reconnect crash I was getting. Do you have all mods disabled?
    What do the crash logs look like?
  10. xanoxis

    xanoxis Active Member

    Messages:
    459
    Likes Received:
    238
  11. elvisior

    elvisior Member

    Messages:
    85
    Likes Received:
    21
    Please take solved out of the title for this thread... because it's not solved.
  12. mered4

    mered4 Post Master General

    Messages:
    4,081
    Likes Received:
    3,149
    My crashes just started reappearing today. :(

    Looks like I'm stuck too.

    Figured out what observable it is (I think).

    Which ever one updates when I move my mouse. Which is probably all of them. Goddamnit.
  13. mered4

    mered4 Post Master General

    Messages:
    4,081
    Likes Received:
    3,149
    CAN CONFIRM. Crash happens every time I drag a patrol/build area command over the entire planet.
  14. pings

    pings New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I also have this problem, then when I reconnect it doesn't load any of the units, my buddy can keep playing but i get stuck with no units visible.

    I have:
    Operating System: Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 10240)
    Processor: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz (4 CPUs), ~3.4GHz
    Memory: 16384MB RAM
    Card name: NVIDIA GeForce GTX 760
    Current Mode: 1920 x 1200 (32 bit) (59Hz)
    Monitor Name: Dell U2412M(DisplayPort)

    Heres crash logs

    Attached Files:

    • log.zip
      File size:
      51.9 KB
      Views:
      1
    • log.zip
      File size:
      51.9 KB
      Views:
      0
    Last edited: August 24, 2015

Share This Page