UberProbe Performance Upload Thread

Discussion in 'Support!' started by garat, September 4, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. garat

    garat Cat Herder Uber Alumni

    Messages:
    3,344
    Likes Received:
    5,376
    Please only post to this thread if you're uploading an UberProbe file.

    1. Don't do dozens of uploads. One upload per person in bad frame rate situations should be plenty. If we want more, we will PM you about it.
    2. Do provide information about the situation (Tons of units, lots of factories, a nuke going off, etc).
    3. Do not fill this thread with conversation about other peoples posts. We will delete it. We need to make this thread lean and mean and focused on uploads for peoples perf. :)

    You capture by pressing ctrl+F11 to capture a 500ms snapshot. It can create a varying size file, located at:
    C:\Users\YOUR_WINDOWS_USERNAME\AppData\Local\Uber Entertainment\Planetary Annihilation\PerfLogs\

    The file in question has a .upf extension, with the following type of naming convention:
    quick_yyyy_m_d__hh.mm.ss.upf
    Last edited: December 15, 2013
  2. bradaz85

    bradaz85 Active Member

    Messages:
    532
    Likes Received:
    233
    Hello, I'm fairly new to the forums. I have just tested the system editor a little but was experiencing quite bad performance. Ctrl + P was telling me I was getting 5 to 7 FPS with about 4 planets of different types built and a couple moons. Just wandered if that's normal, I have the UberProbe file from when this was occurring if that helps.

    Cheers.

    Edit: I cant upload the UPF file, I get an error saying "The uploaded file does not have an allowed extension.

    quick_2013_9_4__1.2.54.upf"

    I put it in a zip file.

    Edit 2: I have put in my DxDiag too.
    But I have a 8350 @ 4.5Ghz and a 7970 Ghz and 16 GB of 1866 Mhz RAM.

    Attached Files:

    Last edited: September 4, 2013
  3. garat

    garat Cat Herder Uber Alumni

    Messages:
    3,344
    Likes Received:
    5,376
    Zip file is better anyway, as it drastically decreases the size of the attachment. :)
  4. warrenkc

    warrenkc Active Member

    Messages:
    542
    Likes Received:
    191
    My frame-rate was good (30-100fps) until trying to attack with perhaps 50 -100 dox. Then it dropped to about 15-20fps. But the stuttering (while attacking with many units) seemed better than before. Still not perfect while attacking with dozens of units. Sun seems to jump position. Using Australian server with connection from Malaysia (5mb/s up/down).
    System specs:
    Processor: i5-3570K CPU @ 3.40GHz
    Graphics: AMD Radeon HD 7750
    Memory: (RAM) 8.00 GB

    Attached Files:

  5. Skirmisher

    Skirmisher New Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    2
    I've normally tended to get sub-par FPS, but playing with features turned off helps, and the virtual texturing improvements have been helping a bit, so I can get 30 FPS at the start of a game. In this particular game, the AI got stuck after building a mex and gen in a crater, so I built up a bunch of random giant armies for the hell of it, which got average FPS down to 10. I then proceeded to throw the entire conglomeration at the crater, but none of them were able to attack the commander for some reason (although they blew up his buildings), so I sent a nuke to his head. That made the entire game effectively die for a few seconds, what with the explosions of my units :p Afterwards, the com was still alive, and his buildings had reappeared for some reason 0_o (edit: oh wait, he rebuilt them after the nuke cleared the wreckage :p).

    Attached Files:

    Last edited: September 4, 2013
  6. linxitow

    linxitow New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    While playing on a Metal Planet! While attacking some fying units it was going down to 8 FPS (Normaly 30 FPS)

    Attached Files:

  7. recalledfiber

    recalledfiber New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Experience a slowdown right from the start. Might just be my machine..... time to upgrade some things perhaps?

    Attached Files:

  8. deathfroude

    deathfroude New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    Was playing a 2v2 game about 2/3 way through with a lot of tech 1 on map we got massive slow down.

    if you would like any more info just let me know

    Attached Files:

    burtmonkey likes this.
  9. kongkillha

    kongkillha Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    17
    Game: 2v2v2v2
    Planet: Moon, Size 4
    Base: Fairly big (70-80 factories spamming), several air's on patrol
    FPS: ~20fps

    Game speed: Slow (server side - units stuttered over the map)

    Attached Files:

  10. dabullet

    dabullet New Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    4
    I had some lagg while playing a 5 player FFA. It was on a size 5 massive planet so I guess it's my PC.

    Attached Files:

  11. kongkillha

    kongkillha Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    17
    Game: 4v4
    Planet: Metal, Size 4 or 5
    Base: Huge
    FPS: ~5fps

    Game speed: Slow

    4v4.jpg

    Attached Files:

  12. bugsbunny101

    bugsbunny101 New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    1.All game 8-10 Fps no matter what settings i change
    2.No matter what planet or people i play with.
    3.Windows 7 64bit
    -8 Gigs Ram
    -Q9550 3.4
    -Gtx 480

    -FIXED PROBLEM
    -Installed Uber Version Runs like dream 100% Difference.
    -Went From 10 Fps to now 60 to 120 frames on Uber settings maxed.

    -Something to do with Steam Build or its conflicting with it somehow.
    - Uber launcher version Is on there website.

    Attached Files:

    Last edited: September 11, 2013
  13. javaspartan

    javaspartan New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Quite a few units moving into attack on both sides. Defenses going as well as plenty of production. Game crashed two times.

    Attached Files:

  14. bradaz85

    bradaz85 Active Member

    Messages:
    532
    Likes Received:
    233
    Wow, how do you get the uber build? My steam version sucks on performance!

    Edit: I found it, tried it, and can concur, It handles better than my steam version. Loads quicker from launching the game and I get about 20 fps extra in gameplay on the same planet. Also, The system editor works slightly smoother from the uber launcher version.
    Last edited: September 10, 2013
  15. SXX

    SXX Post Master General

    Messages:
    6,897
    Likes Received:
    1,812
    You don't need to use launcher to get better performance. Try to disable Steam overlay (Shift+Tab thing) for PA, then you won't see any difference no mater how you run game.

    I think overlay affect OpenGL performance quite a lot on Windows.

    PS: Feel free to remove this post, sorry. :oops:
    mrqasq likes this.
  16. xanatosx

    xanatosx Member

    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    PA_Performance_Problem.jpg

    Playing against 3 AI players. on a big (size 5) earth planet. Game review and game itself was really slow after around 50 min ingame play time. Lots of unit movement and production as well as a big base.

    scrolling in to the planet as near as possible get the fps up, scrolling out decrease the fps dramatically. Trying to move the cam when scrolled out max was a big pain it feels like a slide show.

    Attached Files:

  17. kongkillha

    kongkillha Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    17
    Game: 2v3v2
    Planet: Tropical, Size 4
    Base: ~1/2 Planet
    FPS: ~5fps

    Game speed: Pretty slow at the end

    Attached Files:

  18. jc98

    jc98 New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Game: 4 FFA
    Planet: Earth, Size 3
    FPS: 0fps - 7fps

    very laggy game (low fps from the start compared to normal) and then just keeps getting worse.

    Attached Files:

  19. pheagey

    pheagey Member

    Messages:
    46
    Likes Received:
    2
    Size 2 map, medium number of units.
    Seems the slow down happen most often at middle zoom level.

    AMD 9950 | 6Gig RAM | 570 nVidia

    Attached Files:

  20. stevenrs11

    stevenrs11 Active Member

    Messages:
    240
    Likes Received:
    218
    Playing vs a single AI on a metal planet. Had been toying with the com/sniping buildings/etc. Didnt have very many units at all, but there was this crazy lag that started building up over time. Got to the point where there would be a 3 second lag between giving a command and something started to happen. Note that I have smashed together armies of hundreds of bots with very little lag/framerate drop at all.

    EDIT- Also, why is my log like, 6 times larger than anyone elses?

    Attached Files:

    • log.zip
      File size:
      676.2 KB
      Views:
      3
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page